Feliratkozás Hírlevélre

Ajánlott oldalak

Pályázatok

 

 


 
A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.5-22-2022-00167
A kedvezményezett neve: PILLE-GASTRO Kereskedelmi és Vendéglátó Kft.
A projekt címe: „A tihanyi Lepke étterem és panzió energetikai korszerűsítése”
Elnyert támogatási összeg: 76 053 771 Ft (feltételesen vissza nem térítendő támogatás)
Támogatás mértéke: 90 %
A projekt megvalósításának kezdete: 2022.08.01.
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2023.06.29. 
 
A projekt forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.
 
 
A projekt tartalmának rövid bemutatása:
 
A tihanyi Lepke étterem és panzió tulajdonosa a PILLE-GASTRO Kft. 1994-ben jött létre családi 
vállalkozásként, fő tevékenysége a kezdetektől a szállodai szolgáltatás és vendéglátás. A vállalkozás fő 
tulajdonosa és ügyvezetője Varga János, a balatonfüredi vendéglátóipar meghatározó alakja, aki 
következetes munkáinak, magas színvonalú szakmai tudásának köszönhetően egyre nagyobb szerepet
tölt be a város turisztikai életében.
 
A projektgazda mint a tihanyi az ingatlanok tulajdonosa elkötelezett a minőségi szálláshely szolgáltatás és vendéglátás iránt. A beruházás biztosítja az épületek gazdaságosabb üzemeltetését és a komfort érzet növelését.
 
A GINOP-4.1.5-22-2022-00167 azonosító számú projekt alapvető célja a Pille - Gastro Kft. - mint 
Kedvezményezett – már meglévő 8237 Tihany, 902 hrsz. területen lévő épületén végzett energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések megvalósítására irányult. A projekt megvalósítási helyszínén lévő ingatlanon két különálló épület található. A főépület, melyben étterem és panzió, valamint ezek kiszolgáló funkciói találhatók, és egy kisebb épület, mely delikátként működik.

Az étterem és panzió funkciójú épületen végzett fejlesztések folyamán a Pille- Gastro Kft. az épület hőszigetelését újította meg, valamint az épület összes meglévő homlokzati nyílászárója (ajtók, ablakok, tetőablakok) cserélésre kerültek korszerű, a jelenlegi energetikai követelményeket kielégítő fa nyílászárókra. Az épület meglévő fűtési és használati melegvíz rendszere szintén korszerűsítésre került. 

Az épületre síkkollektorokat telepítettek a melegvíz biztosítása érdekében. Az épület tetején elhelyezésre került továbbá egy monokristályos napelemes rendszer, mely az EON hálózathoz inverterrel csatlakozik. Az egész épületet érintően a meglévő régi, elavult beltéri világítási rendszer cserélését valósította meg a Kft. korszerű LED-es fényforrások alkalmazásával.
 
 
A delikát funkciójú épületen a meglévő tartószerkezeti vázra új szigetelés került, az épület összes meglévő homlokzati nyílászáróját kicserélték, az épület meglévő fűtési és használati melegvíz rendszere szintén korszerűsítésre került, továbbá az egész épületet érintően korszerű LED-es fényforrásokat alkalmaztak a kivitelezés során.
 
A két épület fűtési hőszükségletének, nyári hőterhelésének és használati melegvízigényének, valamint a konyha technológiához tartozó melegvízigény kielégítésére levegő-víz hőszivattyúk kerültek beépítésre.

Mind a két épület esetében külső árnyékolókat helyeztek el.
 
A fejlesztés a cég fióktelepén, 8237 Tihany, Gödrös 902. hrsz. címen valósult meg.
 
A fejlesztéssel nemcsak az energiamegtakarítás területén tettünk előrelépést, hanem az üzembiztonság területén is úgy, hogy közben csökkentettük az üzemeltetési költségeket és az épület üvegházhatást okozó gázok kibocsátását is. Az ingatlan energetikai korszerűsítésével az étterem és panzió vendégei és a cég dolgozói számára komfortosabb tereket hoztunk létre.
 
 
 
  • Megosztás:
  • facebook.com